مجازات تهدید لفظی

[ez-toc]
مجازات تهدید لفظی در هر شرایط مختلف است که میتواند ضربات شلاق و حبس یا جریمه نقدی را شامل شود. تهدید کردن شخصی به معنای ترساندن او در آینده از عملی نامشروع یا نادرست است که مجازات سختی در پی دارد.تهدید انواع مختلفی مشکلات حقوقی را در پی خواهد داشت و نمونه های مختلفی مانند پیامکی،لفظی،تلفنی یا… دارد که برای فرد تهدید کننده مجازات سختی در پی دارد زیرا ترساندن شخصی یا وارد کردن آسیب روحی روانی به او مجازاتی مانند شلاق و حبس تا 1 سال را در پی دارد.
به دلیل متنوع بودن تهدید ها و اندازه آنها مجازات مختلفی در هر شرایط در نظر گرفته شده است و یکی از مهمترین ویژگی در در نظر گرفتن نوع مجازات و سختی آن اجباری بودن تهدید یا نبودن آن است. در ادامه همراه آکادمی حقوقی سحر کرباسی باشید که در این مطلب به مجازات تهدید لفظی و انواع تهدید ها خواهیم پرداخت.👇
مجازات تهدید لفظی
تهدید لفظی یکی از پرتکرار ترین نوع تهدید میباشد در اکثر تهدید ها مجازات ها تقریبا به یک شکل تعریف شده اند.ضربات شلاق و حبس زیر 2 سال در اکثر مجازات های انواع تهدید ها دیده میشود که همانطور که گفته شد طبق شرایط مقدار آن مشخص میشود ولی تهدید کردن کسی برای مثال اینکه اگر این زمین را به من نفروشی محصولت را آتش میزنم همین جمله به راحتی میتواند تا 74 ضربه شلاق را به همراه داشته باشد یا حتی حبس، زیرا ترساندن شخصی با استفاده از تهدید لفظی مجازات در پی دارد ولزوما چیزی که گفته شده نیاز نیست انجام شود زیرا همین ترساندن کافیست تا مجازات تهدید لفظی صورت گیرد.
از نظر قانون تهدید لفظی چه نوع تهدیدی است؟
مجازات شدن به خاطر تهدید کردن لفظی قطعا مجازات آسانی نخواهد بود در همین رستا از نظر قانون(هرگاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی و یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او نماید ، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد ، به مجازات …محکوم خواهد شد)
انواع تهدید لفظی:
- تهدید به اخاذی
- تهدید به آبروریزی
- تهدید به قتل
- تهدید به برهم زدن آرامش
- تهدید به آسیب رساندن
- و…

مجازات تهدید اجباری
طبق قانون نوشته شده هر کس به صورت قهر و اجبار و اکراه و تهدید فردی مجبور به امضاء یا نوشتن چیزی کند یا به همین گونه نوشته ای را که مطلق به او است را بگیرد مجازاتی بین 3 تا 2 سال حبس و حتی 74 ضربه شلاق محکوم میشود.
انواع مجازات تعیین شده در قانون مجازات اسلامی برای تهدید کردن:
- در ماده 669 قانون مجازات اسلامی نیاز به ارائه مدرک یا نوشته برای مجازات نیست و در این ماده قانون گذار از کلمه (یا) بین دو مجازات شلاق و حبس استفاده کرده است که بر خلاق ماده 668 هر دو مجازات لزوما انجام نمیشود همچنین اگر تهدید اجباری نباشد مشکلی در اجرای مجازات ندارد.
- در ماده 668 از قانون مجازات اسلامی از کلمه و در بین مجازات ها استفاده شده و در این صورت منظور قانونگذار اجرای هر دو مجازات حبس و شلاق در تهدید اجباری و یا تهدیدی که با مدرک یا نوشته ثابت شود است.
مطلب پیشنهادی که شاید به دردتان بخورد:مجازات رانندگی بدون گواهینامه زیر 18 سال
مجازات تهدید به آبرو ریزی لفظی
در این نوع تهدید کردن لفظی که حتی اگر تهدید در واقعیت یا بستر فضای مجازی رخ دهد و در جهت بردن آبروی فرد باشد از نوع ماده 669 محسوب میگردد و هر دو مجازات تا 74 ضربه شلاق و 2 ماه تا 2 سال حبس را در پی دارد و اگر شاکی شکایت خود را پس بگیرد دادگاه اقدام به ادامه پیگیری مجازات نمیکند زیرا در تهدید بردن آبرو فقط این موضوع به شاکی مربوط است.
مجازات تهدید به پخش عکس چیست؟ و چه حکمی دارد؟
آیا پخش کردن و انتشار عکس خصوصی افراد بدون اجازه آنها جرم است؟بله! تهدید به پخش کردن عکس های خصوصی و در واقع پخش کردن عکس های خصوصی شخصی مجازات های متفاوتی دارد که به نوعی از جرایم رایانه ای به حساب می آید و به همین دلیل نوع مجازات متفاوتی را نیز به همراه خواهد داشت.
توجه داشته باشید در تهدید به پخش عکس یا فیلم مستهجن حتی اگر تهدیدی وجود نداشته باشد و این تصاویر با رضایت فرد پخش شود جرم محسوب میگردد و مجازاتی از 2 ماه تا2 سال حبس و یا جریمه نقدی بین 5 تا 40 میلیون ریالی را در پی خواهد داشت که اگر با رضایت فرد باشد و همچنین تصاویر یا فیلم پخش شده جزو دسته مستهجن باشد جریمه نقدی را در پی دارد.

مجازات تهدید به آبروریزی لفظی درب منزل
تهدید لفظی مبنی بر آبروریزی درب منزل نوعی مزاحمت نیز به حساب می آید بنابراین قطعا مجازات و جریمه سخت تری خواهد داشت. تهدید های لفظی مربوط به هر جایی میشوند و همانطور که گفته شد پر تکرارترین تهدید، تهدید لفظی است که در این نوع تهدید کردن لفظی جریمه مشخص شده برابر است با جریمه نقدی و شلاق تا 74 ضربه و حبس تا 6 ماه که بر اساس شرایط مقادیر این مجازات ها در نظر گرفته خواهد شد.
مجازات تهدید به مرگ پیامکی چیست؟
تهدید به مرگ در پیامک جزو تهدید هایی است که دارای مدرک و نوشته نیز خواهد بود که طبق ماده 669 قانون مجازات اسلامی به این نوع تهدید رسیدگی لازم خواهد شد.تهدید هایی ک دارای نوشته یا مدارک به جامانده باشند از نظر قانون مجازات سخت تری دارند در این ماده جریمه ای معادل بر 74 ضربه شلاق و 1 ماه تا 1 سال حبس در نظر گرفته خواهد شد. توجه داشته باشید که در این ماده از کلمه یا استفاده نشده که بدین معناست هر دو جریمه باهم برای مجرم در نظر گرفته خواهد شد.

تهدید و استفاده از سلاح سرد و گرم چه مجازاتی در پی دارد؟
سلاح سر به چه سلاحی گفته میشود؟سلاحی که از هرگونه ایجاد حرارت یا ایجاد تغییرات شیمیایی و فیزیکی عاری باشد سلاح سرد گفته میشود.متسفانه امروزه از سلاح سرد در جهت قدرت نمایی و نشان دادن برتری استفاده میشود که جریمه استفاده و حمل کردن سلاح های سرد توسط قانونگذار تعیین شده است.
انواع سلاح سرد:
- چاقو
- تیروکمان
- کارد سنگر
- سر نیزه
- پنجه بوکس
- زنجیر
- و….
توجه داشته باشید حمل و یا استفاده از سلاح سرد در جهت تهدید یا آسیب رساندن بدون مجوز اتفاق بی افتد مجازات در پی دارد.استفاده از سلاح سرد اگر فقط برای قدرت نمایی و ایجاد رعب و وحشت باشد فرد به تحمل شلاق تا 74 ضربه یا حبس از 3 ماه تا 1 سال محکوم میشود.
سلاح های گرم به اسلحه هایی گفته میشود که شلیک کنند و قادر به پرتاب گلوله باشند و در آنها تخریب یا کشتار با پرتاب یا پرتابه ها صورت گیرد که در اثر سوختن باروت ناشی از گاز اتفاق افتد.
مجازات تهدید با استفاده از سلاح گرم اگر به منظور فقط تهدید و قدرت نمایی و ترساندن باشد طبق رای قاضی از شش ماه تا 2 سال حبس در نظر گرفته خواهد شد.اگر در دادگاه شهادتی صورت گیرد مبنی بر تهدید شدن فردی دیگر که به دروغ باشد مجازات شهادت دروغ در دادگاه را خواهد داشت.
(توجه داشته باشید مجازات های گفته شده تنها در صورت آسیب نرساندن جانی و قتل در نظر گرفته خواهند شد.)
بنابراین:
تهدید کردن شخصی با استفاده از الفاظ و یا تهدید با استفاده از انواع سلاح های سرد یا گرم یا حتی با استفاده از پیامک انواع مجازات های مختلف را در پی خواهد داشته که در بدترین شرایط مجرم بایستی اقدام به پرداخت جریمه نقدی و محکوم شدن به حبس و تحمل ضربات شلاق را تجربه کند و حتما به این موضوع دقت داشته باشید که در همه مجازات های ذکر شده به فرد و شاکی آسیب جسمی و مالی نرسیده است که اگر رسیده باشد جریمه ها و مجازات های در نظر گرفته شده توسط قانونگذار متفاوت است.
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
نمیدونستم تهدید جرم محسوب میشه 👍
بسیارعالی بود.صاحبخانه من ورودبه عنف به درب منزل من داشته وتهدیدبه قتل کرده الان حکمش چیه؟
طبق مطلبی که ارائه شده میتونه حبس و شلاق رو در موارد نادر در پی داشته باشه طبق شرایطی که در اون قرار دارید و طبق این مقاله میتونید ببینید چه حکمی داره