عدم پرداخت اجاره بیش از سه ماه | شکایت از مستاجر

[ez-toc]
عدم پرداخت اجاره باعث میشود قراردادی اجاره ای که بین مستاجر و موجر بسته میشود که مستاجر باید در زمان مشخص شده اجاره بها را پرداخت نموده و این قرارداد ها که در بنگاه های املاک بسته میشود شامل شرایط و زمان پرداخت است.اگر مستاجر به هر دلیلی اقدام به پرداخت اجراه نکند شرایط فرق دارد و نیاز به اقدامات حقوقی دارد. در ادامه همراه ما باشید.
اگر مستاجر نتواند در موعد مقرر اقدام به پرداخت اجاره کند موجر میتواند از طریق اظهارنامه یا اخطاریه دفترنامه به مستاجر اخطار دهد و در این شرایط به مستاجر تا ده روز مهلت داده میشود تا اقدام به پرداخت کند و در غیر این صورت موجر میتواند برای اجرای دعوای تخلیه اقدام کند.
اگر مدارک ارائه شده به دادگاه تکمیل باشد و مورد تایید قرار گیرد به مستاجر مدت زمانی بین 10 روز تا 2 ماه زمان داده میشود تا اقدام به تخلیه کند و تخلیه صورت گیرد.

چگونه میتوان از مستاجر برای عدم پرداخت اجاره شکایت کرد؟
اظهارنامه و اخطارنامه
طبق قراردادی که بین مستاجر و موجر وجود دارد اگر متاجر در موعد مقرر اقدام به پرداخت اجاره نکند و عدم پرداخت اجاره اتفاق بی افتد و چنانچه ضوابط ذکر شده در قرارداد تطبیق پیدا کند و مشکلی در این میان وجود نداشته باشد موجر میتواند توسط اظهارنامه در جهت دریافت اجاره ذکر شده در قرارداد اقدام کند.
در این شرایط یه مستاجر مهلتی ده روزه داده میشود تا اقدام به پرداخت قسط عقب افتاده کند و اما اگر در این بین مستاجر به هر دلیلی نتواند به این کار جامه عمل بپوشاند موجر میتواند با مراجعه به دادسرا یا دفترخانه ها اقدام به تخلیه مستاجر خود کند.
پرداخت نشدن اجاره توسط مستاجر میتواند در این بین شرایط خاصی را به وجود بیاورد که از لحاظی به نفع موجر و از لحاظی به نفع مستاجر خواهد بود.
شرایط پرداخت نشدن اجاره و ارفاق به مستاجر
به منظور وجود مشکلات متعدد بین مستاجران گرامی شرایطی به وجود آمده است که به مستاجر این امکان را میدهد تا اگر نتوانست اجاره بهارا پرداخت کند و منجربه عدم پرداخت اجاره شد بعد از داده شدن مهلت ده روزه به مستاجر اگر مستاجر اقدام به پرداخت اجاره و بهای عقب افتاده کند این امتیاز به اون داده میشود تا تنها یکبار تخلیه صورت نگیرد.
اگر مستاجر در مدت زمانی یک ساله دوبار از این مهلت ده روزه استفاده کند برای سومین بار موجر میتواند برای تخلیه کردن خانه خود از مستاجر اقدام کند و در این وضعیت ارفاق شامل حال مستاجر نمیشود.

نحوه شکایت از مستاجر و متن شکایت:
- انتخاب عنوان عدم پرداخت اجاره بها در شکایت نامه
توجه داشته باشید در متن شکایت نامه باید موضوعاتی همچون خواهان و خواسته و همچنین نوع خواسته و متن فسخ قرارداد شماره…مورخه…به دلیل عدم پرداخت اجاره و تخلیه مستاجر باید درج شود.
نوع قرارداد و نوع دادخواست و همچنین متنی مبنی بر درخواست تخلیه نوشته شود که در این متن اطلاعات ساده ای مانند آدرس ساختمان و نام طرفین قرارداد و همچنین مدت زمان پرداخت نشده اجاره و اطلاعات مهم جزئی از قرارداد نوشته شود و در کمال احترام درخواست تخلیه مطرح شود.
شرایط لازم برای درخواست تخلیه
اگر در متن قرارداد بندی مبنی بر تخلیه مستاجر طبق شرایط خاص وجود داشته باشد در این موقعیت شرایط بهتری برای موجر وجود دارد که میتواند روند تخلیه را مبنی بر عدم پرداخت اجاره راحت تر کند.در بستن قرارداد خود حتما بر ماده داوری در قرارداد توجه ویژه داشته باشید.
اما اگر مستاجری اقدام به پرداخت اجاره خود در تاریخ مشخص شده در قرارداد نکرد بایستی اقدامات قانونی در این شرایط صورت گیرد که در غیر این صورت تا زمان تمام نشدن مدت زمان مشخص شده در قرارداد موجر نمیتواند موجب تخلیه مستاجر شود.که در این شرایط ممکن است امور تخلیه بین 8 ماه تا 1 سال زمان ببرد.
همچنین موجر این حق را دارد در صورتی که مستاجر اقدام به کارهایی بر خلاف بند های مشخص شده در قرارداد انجام دهد و همچنین اقدام به عدم پرداخت اجاره تا سه ماه کند به مراجع قانونی مراجعه کند و طبق قوانین قانونگذار دادگاه در مدت زمانی یک هفته ای باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارسال نماید.
شرایط تخلیه ملک توسط مستاجر چیست؟
- پرداخت نشدن اجاره به مدت سه ماه
- اقدامات انجام شده بر خلاف بندهای قرارداد توسط مستاجر
- به اتمام رسیدن مدت زمان اجاره
مهلت پرداخت اجاره و مدت زمان تخلیه مستاجر به چه مقدار است؟
همانطور که گفته شد اگر مستاجر در مدت زمانی 10 الی 2 ماه که به او داده شده به هر دلیلی توانایی پرداخت اجاره را نداشت به او مهلتی ده الی دو ماه داده میشود تا شرایط تخلیه را فراهم آورد و اقدام به تخلیه ملک کند.

افزایش اجاره بها به چه صورت مشخص میشود؟
شورای عالی مسکن در هر سال نرخ تورم را بررسی کرده و اگر نرخ تورم از نرخ تورم عمومی که بانک مرکزی اعلام میکند بیشتر باشد.این اجازه به او داده میشود که بر اساس نرخ تورم سقف افزایش اجاره بها را اعلام کند.
سقف افزایش در هر استان متفاوت است و طبق نرخ تورم عمومی مشخص میشود که بستگی به تصمیم گیری شورای عالی مسکن دارد که چه تصمیمی خواهد گرفت و سقف را به چه مقدار اعلام میکند.
آخرین سخن
اگر در پی افزایش اجاره بهای ملک خود هستید در مرحله اول حتما وژدان را در نظر بگیرید و مرحله دوم شرایط مالی مستاجر مورد نظر را.توجه داشته باشید اگر عدم پرداخت اجاره فقط و فقط یکبار اتفاق افتاده از سمت قانون به مستاجر مهلتی مبنی بر پرداخت اجاره بها داده میشود پس پرداخت نشدن اچاره به معنای تخلیه نیست اما توجه داشته باشید عدم پرداخت اجاره در طی دوره های مختلف باعث کاهش اعتبار مستاجر در نزد قانون و موجر میشود که در نهایت منجربه شکایت از مستاجر و تخلیه ملک میباشد.اگر در پی اجاره ملک موروثی هستید حتما از این مطلب دیدن کنید.
با تشکر از:https://vekalatam.com/evacuation-vote/
دیدگاهتان را بنویسید