دادن حق طلاق و دادن حق طلاق محضری به زن

[ez-toc]
هدف از این مطلب افزایش اطلاعات حقوقی شماست و قبل از شروع به خواندن مطلب به شما دوره حقوق خانواده را معرفی میکنم که میتواند کمک بسیار شایانی در حل مسائل خانوادگی مثل طلاق و ازدواج بکند که به تنهایی دریایی از مطالب در این دوره برای شما اختصاص داده شده.در ادامه همراه ما باشید.
حق طلاق چیست؟
دادن حق طلاق همان اجازه مطلقه شدن زن به دست مرد است که این امر موجب میشود بدون اجازه مرد زن نمیتواند اقدام به ترک همسرش بکند.راه های زیادی برای انتقال حق طلاق وجود دارد که میتواند حق طلاق مرد را به زن انتقال دهد که باید به صورت رسمی اتفاق بی افتد.لازم به ذکر است که زوجین قبل از هر اقدامی باید بدانند حق و حقوق خانواده چیست و در چه اموری حق با آنهاست.
دادن حق طلاق انواع مختلفی مانند دادن حق طلاق محضری به زن دارد که ما در این مطلب در مورد دادن حق طلاق محضری به زن توضیحاتی برای شما عزیزان آماده کرده ایم.

دلیل وجود حق طلاق چیست؟
در تمامی حق و حقوق های زوجین تساوی وجود دارد قانونگذار با هدف برقراری تساوی این قانون را وضع کرده و حق طلاق را به مرد میدهد. از آنجایی که مهریه برای زن در نظر گرفته شده دادن حق طلاق به مرد باعث میشود توازن بین حق و حقوق اتفاق بی افتد.
مزایا و معایب داشتن حق طلاق زن
مزایا
- مطلقه شدن بدون حضور همسر و اثبات
- استفاده از وکالت و سپردن کار های طلاق به وکیل
معایب
- امکان درخواست طلاق و حقوق خود به صورت همزمان
- بدون اطلاع همسر میتواند اقدام به طلاق کند
- ایجاد بار مالی برای همسر به دلیل درخواست مهریه و طلاق به صورت همزمان
روش های دادن حق طلاق به زن
مرد میتواند این حق را به زن به عنوان یکی از شروط عقد بدهد و بعد از عقد رسمی، زن این حق را دارد تا برای جدایی رسمی از همسر خود اقدام کند.در حالت بعدی مرد میتواند بعد از اینکه وارد زندگی مشترک با همسر خود شد با رفتن به یکی از دفاتر اسناد رسمی حق طلاق یا وکالت طلاق را به زن بسپارد.لازم به ذکر است که بدانید مرد اگر خارج از کشور باشد میتواند حق طلاق را به کسی غیر از همسر خود نیز بدهد.
شرایط دادن حق طلاق
قبل از دادن حق طلاق از طرف مرد به زن باید بدانند که حق و حقوق خانواده چیست و از قبل باید باهم به توافق برسند و انجام این کار را ساده نشمرند زیرا اگر میخواهند حق طلاق را به زن بدهند نباید این کار را به صورت کلامی یا روی کاغذ به صورت خوسرانه انجام دهند زیرا اینگونه روش ها برای دادن حق طلاق به زن به رسمیت شناخته نمیشود و قانون از آن پشتیبانی نمیکند.برای بخشیدن حق طلاق باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه شود و باید وجهه رسمی داشته باشد.
شرایط دادن حق طلاق به شرح زیر است که علاوه به قانونی و رسمی بودن این کار به این شروط هم باید توجه کرد.
- آیا بخشیدن حق طلاق همراه مهریه است یا خیر.
- حضانت فرزند با کیست و تکلیف حقوق مادی زن مشخص شود.
- مشخص شود که حق طلاق در کدام نوع از طلاق مجاز است.
- آیا زن اجازه ثبت طلاق و یا اجازه تجدید نظر را در دفتر اسناد رسمی دارد یا خیر.
دادن حق طلاق محضری به زن
در دادن حق طلاق محضری به زن زوجین باید همراه با مدارکی مانند شناسنامه یا کارت ملی به محضر بروند و حق طلاق را ببخشند در این حالت مرد میتواند با شروط خاصی حق طلاق را ببخشد و در تمامی جهات دست مرد در دادن حق طلاق باز تر است.مرد میتواند با گذاشتن شرطی مانند گرفتن حق حضانت فرزندان حق طلاق را اهدا کند.حق طلاق میتواند مدت دار باشد و همچنین میتواند بلاعزل یا قابلیت عزل را داشته باشد.در دادن حق طلاق محضری به زن تمامی شروط به اراده و خواست مرد است.
در بعضی موارد سوال میشود که آیا زن میتواند حق طلاق را اهدا کند؟در جواب باید بگوییم این امر زیاد اتفاق نمی افتد زیرا مرد میتواند هر زمانی که بخواهد با دادن تمامی حقوق زن میتواند اقدام به طلاق کند.اما اگر حق طلاق با زن باشد و اگر در عقد نامه ذکر شود که مرد میتواند برای مثال با اهدای حق حضانت اقدام به طلاق کند هم امکان پذیر است و در برخی از موارد هم میتواند مفید و کاربردی باشد تمامی این موارد در بند شروط ممکن هستند.
مدارک مورد نیاز برای دادن حق طلاق محضری:
- شناسنامه طرفین
- عقدنامه
- کارت شناسایی هر دو
مراحل گرفتن طلاق با داشتن حق طلاق چیست؟
- مراجعه به دفتر رسمی اسناد همراه با مدارک ذکر شده و حق وکالت طلاق.
- در صورت نیاز باید در کلاس های مشاوره شرکت شود.
- دریافت پیامک دادگاه جهت حضور در دادگاه با وقت مقرر شده.
- صدور حکم طلاق با توجه به حق طلاق زن
- رفتن به دفتر ثبت ازدواج و طلاق جهت اجرای صیغه طلاق با حکم
آیا زن هم میتواند مرد را طلاق دهد؟
بله زن با داشتن حق طلاق و وکالت طلاق میتواند هر زمانی که بخواهد با مراجعه به مراکز رسمی دفتر اسناد اقدام به طلاق کند و همسر خود را طلاق دهد. (توجه!! این امر تنها زمانی امکان پذیر است ه حق طلاق به زن داده شود.)

بخشیدن مهریه به عنوان یکی از شروط حق طلاق
طبق تعریفاتی که از حق طلاق در بالا داشتیم مرد میتواند در ازای بخشیدن حق طلاق شروط هایی تنظیم کند که یکی از این شروط نیز میتواند معاف شدن از پرداخت مهریه باشد مرد در این موقعیت میتواند با این شرط بدون پرداخت مهریه از همسر خود جدا شود زیرا این به عنوان یکی از شروط حق طلاق به صورت رسمی در محضر یا دفتر اسناد رسمی ثبت شده.
داشتن حق طلاق و مهریه به طور همزمان
همانطور که گفتیم اهدای حق طلاق باید با توافق بین زوجین اتفاق بی افتد که این توافقات باعث میشود مرد در بخشیدن حق طلاق شروطی را قرار ندهد و باعث شود زن بتواند هم حق طلاق را در اختیار داشته باشد و هم بتواند مهریه خود را درخواست کند.تمامی این موارد نشان میدهد چقدر زوجین میتوانند حق انتخاب داشته باشند البته فقط در قالب رسمی و ثبت شده.
پیشنهادی: آموزش رایگان نوشتن لایحه و دادخواست در دادگاه
آیا زن هم میتواند به همسر خود حق طلاق بدهد؟
طبق توضیحات داده شده زن هم میتواند حق طلاق را به مرد بدهد ولی این امر تنها در جهاتی قابل استفاده است زیرا مرد میتواند با دادن تمامی حقوق زن برای طلاق اقدام کند.اگر در شرایط خاص مرد نخواهد یا نتواند برای مثال مهریه را پرداخت کند میتواند قبل از دادن حق طلاق به زن پرداخت نکردن مهریه را جز شروط دادن حق طلاق در نظر بگیرد اما اگر کار از کار گذشته باشد زن هم میتواند با دادن حق طلاق به مرد به او کمک کند.

دادن حق طلاق به افرادی بجز زن
طبق قانون 1133قانون مدنی حق طلاق با مرد است و هر زمان که بخواهد میتواند درخواست طلاق دهد اما در اعطای حق طلاق مرد میتواند به شخص ثالثی بجز زن مانند پدر عروس یا مادر عروس یا حتی از دوستان نزدیک خود حق طلاق را اعطا کند این امر باعث میشود که قدرت مرد در حق طلاق را دست کم نگیریم!!🤷♂️
آیا با داشتن حق طلاق باز هم نیاز به دادگاه است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت رفتن به دفاتر رسمی یا دادگاه برای انجام طلاق ضروری است زیرا این امر باید به صورت رسمی ثبت و درج شود.
کسی که حق طلاق ندارد باید برای خود وکیل دادگستری اختیار کند
کسی که حق طلاق با اوست باید با در نظر گرفتن وکیل دادگستری برای طرف مقابل رسما برای طلاق گرفتن اقدام میکند.میتوان گفت کسی که حق طلاق را در اختیار دارد در واقع محرکی برای شروع اقدامات طلاق است که در این مورد فقط او حق اقدام به اینکار را دارد.
انواع مهریه در عقد دائم
همانطور که میدانید مهریه یکی از شروط طلاق است که وجود مهریه در اصل به عنوان یکی از عوامل متعادل کننده حقوق بین زن و مرد است زیرا حق گرفتن طلاق با مرد است.انواع مهریه بر اساس استطاعت و تعیین مهر در نکاح دسته بندی میشوند.باید بدانید که بدون توجه به نوع مهریه همیشه قابل مطالبه است و مرد موظف به پرداخت آن است.
انواع مهریه بر اساس تعیین شده در نکاح
1.مهرالسنه
مهرالسنه یکی از انواع مهر است که در نکاح تعیین شده این نوع مهر از مهریه دختران پیامبر می آید که مساوی با 500 درهم نقره میباشد.لازم به ذکر است که بگوییم این نوع مهر در قانون مدنی آورده نشده و بر اساس علم فقه به وجود آمده.این نوع مهر بر اساس نواسانات قیمت ممکن است بهای متفاوتی در زمان های متفاوت داشته باشد و از آنجایی که بر اساس دین اسلام این نوع مهر به وجود آمده نشانه تعهد زن و مرد به همدیگر است.
2.مهرالمثل
این نوع مهر هم به عنوان یکی از مهریه هایی شناخته میشود که مقدار دقیق و مشخصی ندارد زیرا این نوع مهر زمانی به زن تعلق میگیرد که در نکاح عقد مقدار مهریه به طور دقیق مشخص نباشد یا مهر مشخص شده اعتبار دقیقی نداشته باشد.در این نوع مهر هم مرد موظف به پرداخت آن است ولی اینجا یک اما بزرگ وجود دارد. زیرا مقدار این مهر توسط مراجع قانونی تسویب میشود و مقدار این مهر توسط جایگاه و شرایط و درآمد و سبک زندگی و… زن تعیین میشود و تخمین زده میشود.
3.مهرالمسمی
در این نوع مهر قوانین عجیبی وجود ندارد زیرا طبق مبلغی که در نکاح ذکر شده مرد موظف به پرداخت مهریه زن میباشد البته اگر زن اقدام به مطالبه بکند.در این نوع مهر اگر مرد از پرداخت مبلغ مهریه چشم پوشی کند زن میتواند به صورت قانونی اقدام به دریافت مهر خود کند.
معرفی انواع مهریه بر اساس شرایط استطاعت
شرایط استطاعت وقتی در مهریه اتفاق می افتد که مرد توانایی برای پرداخت مهریه سنگین زن را نداشته باشد.در این نوع مهر دو نوع وجود دارد عندالمطالبه و عندالاستطاعه.
1.مهریه عندالمطالبه
در این نوع مهریه زن میتواند در هر زمانی در زندگی مشترک خود درخواست مهریه خود را داشته باشد و مرد موظف به پرداخت آن است.زن میتواند حتی بدون طلاق گرفتن هم برای درخواست مهریه خود اقدام کند.اگر مرد توانایی مالی پرداخت مهریه را نداشته باشد باید با مدارکی مانند فیش بانکی یا مستندات مالی ثابت کند که توانایی پرداخت را ندارد.اگر مرد توانایی پرداخت را داشته باشد ولی از پرداخت چشم پوشی کند زن میتواند برای دریفات حق خود به مراجع قانونی مراجعه کند و با کمک وکیل دادگستری اقدام به گرفتن حق خود کند.
2.مهریه عندالاستطاعت
مهریه عندالاستطاعت بر اساس قدرت و استقلال مالی مرد تعیین میشود.در این نوع مهر باید به گونه ای مشخص شود که مرد بتواند آن را پرداخت کند.
اگر مرد بتواند توانایی مالی مورد نظر را کسب کند ملزم به پرداخت مهر زن است و اگر زن بتواند توانایی مالی مرد در جهت پرداخت مهر را اثبات کند میتواند مهر خود را طلب کند و مرد در چنین شرایطی ملزم به پرداخت مهر میباشد.در این نوع مهر در واقع به حقوق خانواده توجه ویژه ای شده و باعث میشود زمان مناسبی به مرد در جهت رسیدن به استقلال مالی میدهد.
سخن پایانی
دادن حق طلاق محضری به زن مزیت و معایب خاص خودش را دارد از طرفی مرد میتواند با قراردادن شروط دلخواه خود حق طلاق را ببخشد و به مراد خود برسد از طرفی امری واجب نیست و حتی با توافق کردن هم ممکن است شرایط عوض شود.باید در نظر داشت که مرد با داشتن حق به همه چیز تسلط ندارد بلکه تمامی این قوانین بر پایه اصولی نهاده شده اند و نشان دهنده توازن بین حقوق زن و مرد هستند.اگر قصد اهدای حق طلاق خود هستید حتما پیشنهاد میکنم به صورت رسمی این کار را انجام دهید زیرا بجز موارد ذکر شده انجام خودسرانه این کار و بدون مراجعه به مراجع قانونی مد نظر این حق طلاق اعتباری ندارد!!.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
مطلب کاملی بود از اراعه همچین مطلبی ممنونم از مجموعه خوبتون